Revisie motoren

MMA Amersfoort is van oudsher al gespecialiseerd in het reviseren van motoren. We reviseren veel klassieke auto's, om de motor weer helemaal als nieuw te laten lopen is het soms nodig om de motor geheel te demonteren en daarna weer opnieuw op te bouwen.  Uiteraard letten wij op de "matching numbers", 

Helaas komen er ook veel nieuwe auto's langs, een eigenlijk te simpele tip die we niet genoeg kunnen geven: "Check met regelmaat uw oliepeil" 

 
 
 

LPG

Niet iedere motor heeft een cilinderkop die geschikt is voor LPG (autogas). Voor u besluit op LPG te gaan rijden, informeer eerst of deze auto hier geschikt voor is, dit kan u veel leed besparen.

 Auto's die op LPG (autogas) rijden zijn vroeg of laat aan cilinderkop revisie toe. U merkt dit aan het onregelmatig lopen van de motor. Dit wordt veroorzaakt door het inzakken van de klep in de klepzetel, waardoor de klep niet meer goed afsluit en er compressie verlies optreedt. Dit kunnen wij verhelpen door uw cilinderkop LPG geschikt te maken. Na revisie van uw cilinderkop, geschikt voor LPG, kunt u weer jaren vooruit.

 
 

Loodvrij geschikt

Veel klassieke automobielen zijn niet geschikt om te rijden op loodvrije benzine. Doordat er tegenwoordig alleen nog maar loodvrij wordt getankt zal er vroeg of laat schade aan de cilinderkop kunnen optreden.

Wij kunnen de cilinderkop reviseren, wij maken hem dan tevens geschikt voor loodvrije benzine. Veel klassieke automobielen hebben lang stilgestaan of veel kilometers gereden Hierdoor zijn de klepzetels vaak geroest of ingeslagen waardoor de motor niet meer mooi rond loopt en aan vermogensverlies leidt. Het gevolg is een hoog brandstofverbruik, slecht starten.

Na revisie loopt de motor weer als nieuw.